Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Paris de reprezentanții României și ai Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Franța
Mihai Eminescu omagiu Paris

Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, şi Eugeniu Vizir, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Republicii Moldova în Franţa, s-au unit simbolic vineri dimineață într-un gest de omagiu adus poetului național: ei au depus flori la statuia lui Mihai Eminescu din Paris, informează AGERPRES.

„Ziua nu se dezmeticise complet şi eram la statuia lui Eminescu din Paris. Împreună. De 15 ianuarie am adus flori alături de colegii de la Ambasada Republicii Moldova”, a scris pe Facebook ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

Citește și: PROBLEME pentru Gigi Becali: un transport cu medicamente INTERZISE în UE, dar care vindecă COVID-19, sunt BLOCATE în vamă

Începând din 2011, în România este sărbătorită Ziua Culturii Naţionale. Ea a fost stabilită în data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu.

Statuia lui Eminescu de la Paris se afla pe (strada) rue des Écoles, peste drum de Collège de France. În apropiere se află Biserica Sf. Arh. Mihail şi Gavriil, a ortodocșilor români (9bis, rue Jean de Beauvais), și Universitatea Sorbona.

Statuia a fost inaugurată în 1989, când s-au împlinit 100 de ani de la moartea poetului. Este opera sculptorului Ion Vlad, artist român din diaspora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.