Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poetul, romancierul şi eseistul José Manuel Caballero Bonald a murit la vârsta de 94 de ani

cardiac amenintari moartea

Poetul, romancierul şi eseistul spaniol José Manuel Caballero Bonald, în vârstă de 94 de ani, a murit la Madrid, potrivit RNE.

Una dintre vocile contemporane remarcabile ale literaturii spaniole, Caballero Bonald - autor al unor opere precum „Ágata ojo de gato”, „Descrédito del héroe”, „Tiempo de guerras perdidas” şi „La costumbre de vivir” - a fost membru proeminent al Generaţiei poetice a anilor 1950 şi a fost recompensat cu Premiul „Cervantes” în 2012.

Mereu nonconformist, contrar gândirii unice, a fost un magician al cuvintelor, dedicat limbajului. Cariera lui a fost încununată cu Premiul „Cervantes”, cea mai înaltă distincţie în literatura de limbă spaniolă, prin care i-a fost recunoscută traiectoria coerentă şi plină de opere de „calitate supremă”, potrivit criticilor.

Autorul a mai câştigat distincţii precum Premio Nacional de las Letras, Premio Nacional de Poesía, Premio Andalucía de las Letras, Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana, Premio Federico García Lorca şi, de trei ori, Premio de Crítica. Din palmares a lipsit doar desemarea drept membru al Academiei.

Vestea morţii a fost anunţată duminică dimineaţă de Josefa Ramis, cu care s-a căsătorit în Mallorca în urmă cu 61 de ani şi cu care a avut cinci copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.