Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poftele alimentare au semnificatii ascunse. Ce spun poftele despre organismul tau

ciocolata

Poftele alimentare sunt modalitatea prin care corpul nostru ne semnalează că anumite substanțe lipsesc din organism, iar trimiterea unor astfel de "mesaje" are rolul de a restabili echilibrul de minerale, vitamine sau nivelul de energie al organismului, susține nutriționista Shona Wilkinson, care a "decodat" pentru revista Hello! semnificația a catorva pofte alimentare des întâlnite.

Pofta de ceva dulce înseamnă deficiență de crom

În timpul mesei, nivelul de zahăr din sânge crește și se eliberează insulina. Dacă se consumă zahăr rafinat, acesta va ajunge rapid în sânge și va cauza un dezechilibru, iar corpul va elibera mai multă insulină pentru a face față acestei creșteri rapide. Odată eliberată această cantitate de insulină, nivelul de zahăr din sânge va scădea. Însă deoarece s-a eliberat atât de multă insulină, nivelul de zahăr va scădea prea mult, și în curând reapare nevoia de a consuma un baton de ciocolată. Cu cât se consumă mai multe dulciuri, cu atât apare pofta de mai multe, explică nutriționista.

Un mic dejun sănătos, cu proteine și carbohidrați (spre exemplu omletă cu pâine de secară), și legume pe parcursul zilei ajută la menținerea unui flux constant de zahăr în sânge, recomandă specialista.

Pentru a combate pofta de zahăr, se recomandă consumul de alimente bogate în crom — un mineral care ajută la menținerea în echilibru a nivelului de insulină și ține sub control pofta de ceva dulce după amiaza.

Pofta de ciocolată înseamnă deficiență de magneziu

O altă poftă alimentară pe care majoritatea o experimentează zilnic este cea de ciocolată, însă, de fapt, ceea ce ne dorim și avem nevoie este magneziul, absent din dieta zilnică a aproximativ 80% dintre persoane.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.