Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polemică aprinsă în Austria. Ministrul de externe vrea să ÎNCHIDĂ grădiniţele de musulmani

Krone
Sebastian Kurz gradinite

Şeful diplomaţiei austriece Sebastian Kurz, preşedinte în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), consideră necesară închiderea grădiniţelor exclusive pentru copiii musulmani, informează agenţia de presă RIA Novosti, conform agerpres.

Întrebat în cadrul unui club de discuţii organizat de cotidianul Kurier dacă, în opinia sa, este necesară închiderea unor asemenea grădiniţe, Sebastian Kurz a răspuns: "Desigur. Nu este nevoie de ele. Grădiniţe musulmane nu trebuie să existe".

Citeşte şi: ALERTĂ pe un aeroport din SUA. FBI, anchetă pentru 'act de terorism'

Ministrul de externe al Austriei a subliniat că astfel de grădiniţe sunt izolate, atât în plan cultural, cât şi în plan lingvistic.

Europa traversează cea mai gravă criză a migraţiei de după Al Doilea Război Mondial, criză provocată în primul rând de o serie de conflicte armate şi de problemele economice din ţările Orientului Mijlociu şi Africii.

Viena a primit circa 130.000 de cereri de azil în 2015 şi 2016, după ce un mare număr de migranţi şi refugiaţi, mulţi plecaţi din cauza conflictelor din Siria, Irak şi Afganistan, au sosit în Austria, ţară în mod tradiţional romano-catolică, cu o populaţie de 8,7 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.