Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polemică în Italia între conservatori şi progresişti după ce premierul Meloni a lăudat o reclamă interpretată ca un mesaj pro-familie

Polemică în Italia între conservatori şi progresişti după ce premierul Meloni a lăudat o reclamă interpretată ca un mesaj pro-familie

O reclamă difuzată luni la televiziunile italiene ce arată o fetiţă cu părinţii despărţiţi şi care este tristă din cauza situaţiei familiei sale a provocat în Italia critici din partea unor internauţi şi editorialişti care nu susţin ideea de familie tradiţională, după ce premierul italian, conservatoarea Georgia Meloni, a descris reclama drept "frumoasă şi emoţionantă", informează Agerpres.

"Citesc că această reclamă a generat diverse controverse şi proteste. Mie mi se pare foarte frumoasă şi emoţionantă", a scris Meloni pe social media, potrivit agenţiei EFE, intrând într-o discuţie despre adecvarea publicităţii unui lanţ de hypermarketuri.

Anunţul cu pricina o arată pe fetiţă la cumpărături împreună cu mama ei, căreia îi cere să-i cumpere o piersică pe care i-o oferă apoi tatălui ei când vine să o ia şi îi spune că acesta este un cadou din partea mamei pentru el. "Îmi plac piersicile, o voi suna mai târziu pe mama", răspunde tatăl.

În reclama de două minute fetiţa pare tristă, evită discuţiile şi priveşte pe fereastră cum un copil se joacă fericit împreună cu părinţii lui.

După difuzarea reclamei luni, la ore de maximă audienţă după ştirile naţionale, utilizatori ai reţelelor de socializare şi redactori de articole de opinie au criticat-o considerând că ea susţine familia tradiţională şi arată despărţirea părinţilor ca pe o suferinţă pentru fetiţă.

Vicepremierul italian Matteo Salvini le-a răspuns acestora cu un lung mesaj în care-i întreabă: "Cum pot unele persoane să jignească şi să batjocorească pe cineva doar pentru că nu reprezintă 'modelul' care le place lor ?". "Să dai cuvântul atâtor părinţi despărţiţi, acestor mame şi taţi aproape niciodată amintiţi şi adesea prea mult uitaţi, legăturii indisolubile cu copiii lor. Să transformi un anunţ publicitar într-un superb mesaj de dragoste şi pentru familie merită doar laude", adaugă Salvini.

În faţa polemicii create, lanţul de hypermarketuri a venit cu explicaţii asupra intenţiei din spatele reclamei sale. "Am dorit să subliniem importanţa cumpărăturilor, să nu fie văzute doar ca o cheltuială, ci să fie descrise ca fiind ceva cu valoare mai amplă", explică într-un comunicat compania Esselunga.

Această societate, ce are 170 de magazine în nordul Italiei, precizează că scopul ei a fost "să emoţioneze şi să orienteze atenţia asupra oamenilor", pentru a demonstra că "în spatele alegerii oricărui produs există o poveste".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.