Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii au deschis o anchetă în cazul ouălor contaminate cu fipronil: Este vizată infracțiunea de trafic de produse sau substanţe toxice

politico.eu
oua

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări privind infracţiunea de trafic de produse sau substanţe toxice în cazul ouălor contaminate cu fipronil ce provin de la o fermă din judeţul Olt, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Niculae Bădălău publică o imagine care îl bagă la bănuieli pe Liviu Dragnea, înainte de CEX-ul PSD

"Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Olt au întocmit dosar penal, desfăşurând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de traficul de produse sau substanţe toxice. Cercetările sunt în cauză, nu pe numele unei persoane", a spus Alexandra Dicu.

Inspectorii DSVSA Olt au depistat fipronil în concentraţie de 0,02 - 0,07 mg/kg la ouă provenind de la o fermă avicolă din judeţul Olt, produse în perioada 15-18 ianuarie. Ferma aparţine societăţii din Teleorman la care au fost găsite anul trecut ouă contaminate cu fipronil.

Autorităţile au decis ca toate ouăle produse la ferma avicolă în cauză, în perioada 4 ianuarie - 18 ianuarie, să fie retrase de la comercializare/sechestrate în vederea neutralizării, după ce au descoperit depăşiri ale concentraţiei admise de fipronil al ouă produse în perioada 15-18 ianuarie şi neconformităţi referitoare la etichetare şi asigurarea trasabilităţii produselor obţinute începând din 4 ianuarie.

La sediul fermei avicole au fost sechestrate 304.230 de ouă, care vor fi dirijate către unităţi autorizate pentru a fi distruse. În urma anchetei desfăşurată de DSVSA, a reieşit că 285.570 de ouă, reprezentând producţia fermei din perioada 15 - 18 ianuarie, au fost comercializate în judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea şi Bucureşti. Până pe 25 ianuarie, au fost retrase de la comercializare 95.000 de ouă provenind de la ferma avicolă din judeţul Olt unde au fost descoperite ouă contaminate cu fipronil.

Acţiunea de retragere de la comercializare a ouălor contaminate cu fipronil va continua până la finalizarea stocului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.