Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii brașoveni au depus la Parchet 15 dosare penale pentru constructorii care nu respectă legislația

politie

Poliţiştii locali, prin Serviciul Inspecţie-Control şi Disciplina în Construcţii (SIC), au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov un număr de 15 dosare penale pentru neregulile constatate în urma verificărilor întreprinse în teren la circa 30 de şantiere, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis AGERPRES

Potrivit sursei citate, în total, au fost controlate 76 de şantiere de pe raza municipiului Braşov, fiind aplicate sancţiuni de peste 250.000 lei. 

"Este de menţionat că din cele 15 firme de construcţii care s-au ales cu plângeri penale, 11 executau lucrări fără autorizaţie, trei şi-au continuat nestingherit activitatea, deşi poliţiştii locali de la SIC au dispus oprirea lucrărilor, iar o altă societate de construcţii a fost depistată că nu respecta prevederile din autorizaţie. Cartierul Tractorul, strada Griviţei şi strada Mihail Kogălniceanu- sunt doar câteva dintre locaţiile unde au fost descoperite abateri de la legislaţie", se menţionează în comunicatul de presă.

Lumea tenisului, ZGUDUITĂ de un nou scandal uriaș: Fostă finalistă la Roland Garros, depistată pozitiv


Totodată, poliţiştii locali cu atribuţii pe disciplina în construcţii au formulat alte 17 acţiuni în instanţă, în vederea desfiinţării unor lucrări executate de firme sau persoane fizice, fără autorizaţie sau care nu au respectat condiţiile impuse prin autorizaţie, conform Legii 50/1991. 

Controalele au fost făcute în perioada ianuarie-iulie 2017, după ce poliţiştii locali de la SIC au dat curs celor 822 de sesizări venite din partea braşovenilor sau a unor entităţi de stat sau private, reclamaţii care s-au finalizat cu 292 de amenzi în valoare totală de 251.700 de lei. Astfel, pe Legea 50/1991 au fost aplicate 25 de sancţiuni în sumă totală de 60.000 lei, iar la un control realizat recent, în luna iulie, a fost dată o amendă de 50.000 lei, tot pe Legea 50/1991 din cauza nerespectării prevederilor din autorizaţia de construcţie. Sancţiuni au mai fost aplicate şi pentru încălcări ale normelor de salubritate şi protecţia mediului, conform HCL 627/2007, respectiv HCL 149/2017. 

Pe aceste acte normative au fost date cinci pedepse pecuniare de 7.000 lei, iar la HCL 153/2010 au fost amendaţi trei contravenienţi cu câte 1.000 de lei fiecare, însă unui braşovean i s-a întocmit, pe baza aceluiaşi regulament privind protecţia spaţiilor verzi, un proces verbal cu sancţiunea de 6.000 lei pentru că a tăiat arbori fără a deţine autorizaţia necesară. 

De asemenea, pentru abateri constatate la regulamentul privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, poliţiştii locali de la SIC au dat 219 amenzi în valoare de 158.500 de lei, în baza HCL 116/2007, dar au identificat şi sancţionat şi alţi 37 de contravenienţi cu suma de 20.800 pentru nereguli constatate la HCL 201/2006. 

Pe tot parcursul perioadei ianuarie - iulie 2017, cei nouă poliţişti locali de la Serviciul Inspecţie-Control şi Disciplina în Construcţii (SIC) au derulat 10 "Planuri de măsuri", în vederea depistării neregulilor în ceea ce priveşte aplicarea Legii 50/1991 şi a unor Hotărâri de Consiliu Local HCL, dar au desfăşurat şi patru "Planuri de acţiune", din care trei desfăşurate pe timpul nopţii,când au fost verificate 23 de firme. 

"În această perioadă, poliţiştii locali sunt concentraţi cu precădere pe verificarea şantierelor deschise în Braşov, ţinând cont că este în plină derulare 'sezonul construcţiilor', însă au sub lupă şi celelalte activităţi care se desfăşoară în municipiul reşedinţă, veghind astfel la respectarea normelor legale în vigoare", se mai arată în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.