Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii de frontieră din Iași au prins un bărbat din Republica Moldova care venise ilegal să muncească în România

www.ct100.ro
politia de frontiera

Un bărbat din Republica Moldova a încercat să intre ilegal în România pentru a munci, el fiind prins pe teritoriul României de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, informează reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, anunță AGERPRES.

Citește și: Pro TV vrea să dea o nouă lovitură! Cu ce vrea să-și anihileze concurența

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au observat în apropierea malului românesc al râului Prut, cu ajutorul sistemului de supraveghere al frontierei de stat ce funcţionează pe principiul termoviziunii, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată. În cel mai scurt timp, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat la faţa locului, unde au procedat la identificarea bărbatului. În vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora.

Citește și: Victor Ponta o face praf pe Viorica Dăncilă: Presupun că au fost scrise de un consilier, nu de Doamna Premier – că erau fără greșeli de ortografie

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 32 de ani.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acesta a trecut înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Bucureşti în vederea găsirii unui loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Citește și: Viorica Dăncilă îl nimicește pe Victor Ponta – Știe doar să distrugă

În baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor. Totodată, în conformitate cu prevederile art. 106 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 194 din 12 decembrie 2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare, a fost dispusă măsura interdicţiei de intrare pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.