Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii de frontieră sunt în ALERTĂ! E îngrijorător ce se întâmplă la graniţa de S-V a României

pixabay.com
diverse, umbra, girofar, politie

Un număr de 38 de cetăţeni din Siria, Irak, Iran şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei, au fost depistaţi în noaptea de duminică spre luni, în zona de competenţă a judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, de lucrători ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara. 

'În apropierea localităţilor de frontieră Jamu Mare, Dejan şi Lăţunaş au fost depistaţi 21 de cetăţeni străini, constituiţi în trei grupuri, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupurile erau formate din cinci bărbaţi, opt femei şi opt minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 48 ani, toţi cetăţeni din Siria şi Irak', se precizează într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), citat de agerpres.ro.

Liviu Dragnea, enervat de o întrebare despre Ponta: 'Este de o importanță planetară'


Acţiuni similare au desfăşurat şi poliţişti ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş şi Oraviţa, din judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Posturilor de Poliţie Rurală Oraviţa şi Caransebeş, în urma cărora, în ultimele 24 de ore, au fost depistate, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari şi Iam, 12 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

O nouă LOVITURĂ pentru Sebastian Ghiță: A fost emis un nou mandat de ARESTARE în lipsă


'La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, Iran şi Afganistan, dintre care opt bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, precum şi trei copii, cel mai mic având vârsta de 1 an', mai precizează sursa citată. 

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au depistat în zona localităţii de frontieră Soca, cinci cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, care au încercat să intre ilegal în ţară din Serbia. 

În toate cazurile, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei. 

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, potrivit comunicatului IGPF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.