Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii din Vrancea au rezolvat 50 de dispariții de minori de la începutul anului

www.pixabay.com
poliție, polițiști

În judeţul Vrancea s-au înregistrat, de la începutul acestui an, circa 50 de sesizări privind minori dispăruţi, toate soluţionate cu găsirea copiilor plecaţi voluntar de la domiciliu, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"De la începutul anului, la nivelul IPJ Vrancea s-au înregistrat aproximativ 50 de sesizări privind minori dispăruţi, niciuna confirmată ulterior, toate fiind soluţionate cu găsirea minorilor, în unele cazuri chiar imediat, în decurs de numai câteva ore. La unele dintre ele au existat suspiciuni sau bănuieli că ar putea fi vorba de cazuri de lipsire de libertate, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal, deoarece într-un dosar penal se pot face mai multe activităţi, inclusiv supraveghere cu mijloace tehnice, interceptări, etc, lucru pe care într-un caz de plecare voluntară a minorului legea nu îl permite", a declarat, şeful Compartimentului de Urmăriri din cadrul Serviciului de investiţii Criminale al IPJ Vrancea.

Citește și: EXCLUSIV Reclamă halucinantă: ‘Monstrul din Caracal ne-a omorât prețurile’

Potrivit acestuia, IPJ Vrancea are în lucru la acest moment 34 de cazuri de dispariţie a unor persoane, dintre care o singură persoană era minoră la momentul dispariţiei.

"În prezent, în Vrancea există la nivelul poliţei 34 de cazuri active de persoane dispărute, 22 de bărbaţi şi 12 femei, nouă persoane dispărute din străinătate, iar restul în ţară, niciunul minor la această dată. Într-un singur caz, la data dispariţiei, persoana era minoră. Este vorba de un băiat, Postolache Constantin, dispărut în 2005, care avea la data dispariţiei 15 ani, un copil din Cîmpineanca, surdo-mut, cu HIV, care vagabonda deseori prin Focşani, dispărut după ce a plecat de acasă cu autobuzul spre Focşani. Cazul se află în evidenţa activă şi se fac încă cercetări", a declarat Daniel Popescu.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la BNR! S-a decis azi: Apare o nouă bancnotă în România!

Cel mai vechi caz aflat în evidenţa poliţiei vrâncene este acela al unei bătrâne care a dispărut în 2001, la vârsta de 57 de ani, în comuna Năruja.

Comisarul şef Daniel Popescu a subliniat că persoanele dispărute rămân în baza de date activă a poliţiei 20 de ani, timp în care poliţiştii fac investigaţii pe teren pentru depistarea acestora, iar pentru alţi 10 ani persoanele dispărute rămân într-o evidenţă pasivă, când se continuă compararea datelor semnaletice cu cele ale persoanelor găsite decedate. După această perioadă cazul de dispariţie este închis.

La nivelul judeţului Vrancea, anual, poliţiştii au în lucru peste 50-60 de cazuri de dispariţie de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.