Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Capitalei se REORGANIZEAZĂ - S-a înființat un serviciu care se ocupă exclusiv de Centrul Vechi/ Secțiile, degrevate prin departamente specializate

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Poliția Capitalei a înființat, de ieri, un serviciu de poliție în Centrul Vechi, urmând ca cei 102 polițiști care vor activa în cadrul biroului sa se ocupe doar de infracțiunile comise în această zonă.

"Poliţia Capitalei s-a reorganizat, iar noile servicii care vor funcţiona vizează securitatea cetăţenilor care se deplasează în Centrul Istoric, a celor care merg cu metroul sau cu transportul de suprafaţă, agresiunile sexuale, în special a celor comise asupra minorilor, infracţiunile comise cu violenţă, dar şi siguranţa participanţilor la evenimentele sportive. Scopul principal este acela de a vă prezenta propunerile de reorganizare, care au fost înaintate de către DGPMB, în cursul anului trecut, la IGPR, şi apoi cu aprobarea MAI şi care au fost aprobate şi au intrat în vigoare ieri, 15 ianuarie 2019. În primul rând, această propunere de reorganizare a avut în vedere provocările DGPMB, în perspectiva anului 2019 şi 2020. Ele se referă, în primul rând, la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către ţara noastră şi evenimentelor care urmează să fie organizate în Capitală, în această perioadă de şase luni, aproape 300 de evenimente la nivel naţional, din care aproape 200 sunt în Bucureşti. Avem apoi alegerile pentru Parlamentul European, prezidenţiale, parlamentare şi, bineînţeles, în 2020, Campionatul European de Fotbal, pentru care deja încercăm să ne pregătim ", a anunţat miercuri Adrian Ciprian Miron, împuternicit director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), potrivit Agerpres

Despre serviciul înfiinţat în Centrul Istoric, oficialul Poliţiei Capitalei a menţionat că acesta a fost organizat după principiile multor capitale europene în care există astfel de structuri şi are atât o formaţiune de investigaţii criminale, cât şi una la nivel de Birou şi un compartiment criminalistic, care se vor ocupa de "tot ceea ce înseamnă problematică din punct de vedere poliţienesc".

"Avem alte structuri înfiinţate în cadrul Serviciului Omoruri. Un Birou care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă morţi suspecte la nivel central, adică degrevăm secţiile de poliţie de această problematică, avem Biroul de agresiuni sexuale, care se înfiinţează ca structură nouă în cadrul Serviciului Omoruri, care se va ocupa la nivel central de tot ceea ce înseamnă investigarea infracţiunilor de agresiune sexuală cu autori necunoscuţi, în special împotriva minorilor. Avem o reorganizare în ceea ce priveşte Brigada de Poliţie pentru transportul public, cu înfiinţarea a două birouri şi în cadrul Serviciului Grupări infracţionale Violente înfiinţăm două birouri. Ceea ce ne-am dorit prin această reorganizare este adaptarea structurii Poliţiei Capitalei la nevoile şi provocările actuale, viitoare, şi apoi încercăm să degrevăm secţiile de poliţie de multe dintre infracţiunile pe care colegii noştri le investigau, pentru că ne dorim ca secţiile de poliţie să fie interfaţa Poliţiei Capitalei cu cetăţenii", a mai precizat şeful Poliţiei Capitalei.

Potrivit acestuia, în cadrul serviciilor nou-înfiinţate sunt prevăzute 528 de funcţii. În prima etapă au fost ocupate deja 228 de funcţii şi până la jumătatea anului viitor vor mai fi ocupate încă 300.

Citeste si Augustin Lazăr, REACȚIE după acuzațiile PSD: Resping sugestiile mascate de a interveni în derularea anumitor anchete penale

De asemenea, potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, sectiile de politie vor fi degrevate, fiind infiintate mai multe servicii specializate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.