Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția de Frontieră: În 2018 au fost găsite 239 de autovehicule furate, cu 70% mai multe față de 2017

www.ct100.ro
politia de frontiera

Poliția de Frontieră a găsit, anul trecut, 239 de autovehicule căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate, cu 70% mai multe față de anul 2017. Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, scrie Mediafax.

Potrivit Poliției de Frontieră, în primele 11 luni ale anului trecut poliţiştii de frontieră au descoperit 196 de autoturisme, 27 de microbuze, 4 motociclete, 8 automarfare și 4 remorci care figurau ca fiind căutate de autorităţi sau declarate furate în străinătate.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când au fost depistate 138 de autovehicule, s-a constatat o creştere de peste 70%.

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la Petea (judeţul Satu Mare), Nădlac II (judeţul Arad) şi Borş (judeţul Bihor). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu R. Moldova, în punctele de trecere a frontierei Albiţa şi Sculeni, precum şi la graniţa cu Bulgaria.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor furate au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Alţii au susţinut că au primit bani, în general, de până la 500 euro, pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu știau că aceasta e furată.

Citește și: Accident TERIBIL între un autotren, un autoturism şi un microbuz: traficul rutier și feroviar este BLOCAT

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi în traficul cu maşini furate, au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră.

”Din analizele efectuate la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, rezultă că traficul cu autoturisme furate este o activitate ilicită ce aduce beneficii financiare substanţiale persoanelor care au ca preocupări acest tip de fapte infracţionale, acestea fiind bine organizate la nivelul mai multor state. Rutele folosite sunt, în general, orientate dinspre ţările vest europene cu finalitate în ţările est-europene.De asemenea, cazuistica înregistrată arată că cele mai multe maşini indisponibilizate de Poliţia de Frontieră sunt din gama celor de lux”, arată Poliția de Frontieră.

Dintre cazurile semnificative înregistrate anul trecut, sursa citată menționează un caz al polițiștilor de frontieră sătmăreni, care au depistat un autoturism marca Land Rover, în valoare de peste 58.800 euro, ce fusese declarat ca fiind furat din Marea Britanie. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Ostrov au depistat şi indisponibilizat un autoturism marca BMW, model X6, în valoare de aproximativ 50.000 euro, condus de un cetățean român, ce figura ca fiind furat din Marea Britanie.

Polițiștii de frontieră mai menționează un caz de la Sighetu Marmației, unde a fost prins un cetăţean polonez care conducea un autoturism marca Audi Q7, în valoare de peste 60.200 de euro, care figura ca fiind căutat de autoritățile din Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.