Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția thailandeză a informat că un bărbat a fost ucis de cinci elefanți sălbatici în apropierea unei plantații de cauciuc

dailymail.co.uk
sri lanka elefanti

Un bărbat din Thailanda şi-a pierdut viaţa după ce a fost călcat în picioare de cinci elefanţi sălbatici în apropierea unei plantaţii de arbori de cauciuc, a anunţat poliţia, potrivit căreia este vorba de cel mai recent incident de acest gen petrecut în ţara în care pachidermele sunt privire atât cu veneraţie cât şi cu teamă, informează Agerpres.

Masaree Samae, în vârstă de 40 de ani, a fost omorât în cursul dimineţii de vineri în provincia sudică Yala unde se află multe dintre plantaţiile de arbori de cauciuc din Thailanda, al căror număr este în creştere, potrivit agenţiei locale APP.

''Victima se deplasa cu motocicleta pentru a culege cauciuc şi a fost înconjurat de cinci elefanţi'', a declarat căpitanul de poliţie Sathit Woonchoom. ''Am efectuat autopsia împreună cu un medic şi am descoperit răni pe spatele lui şi pe cap'', a spus Sathit. Poliţistul a declarat că a auzit elefanţii în vegetaţia din apropiere, când a sosit la faţa locului pentru realizarea anchetei.

Vezi și: Membrii unei echipe de fotbal pentru copii și antrenorul lor au dispărut de șapte zile într-o grotă. Autorităţile thailandeze au trimis cutiile speranței

Populaţia de elefanţi sălbatici din această ţară s-a redus la circa 2.700 de exemplare de la 100.000 în 1850, conform Centrului pentru conservarea elefanţilor din Thailanda.

În ultimele decenii, despăduririle şi pierderea habitatului i-au determinat pe elefanţi să se apropie tot mai mult de oameni. De multe ori au loc confruntări între animale şi localnicii care uneori îi omoară, deşi pachidermele fac parte dintr-o specie protejată. Elefanţii cad victimele braconajului sau sunt domesticiţi pentru a fi utilizaţi în activităţi de agrement sau turism.

În noiembrie anul trecut, un elefant de cinci tone care a apărut în filme şi reclame şi-a zdrobit proprietarul, în Chiang Mai. La momentul incidentului, exemplarul se afla în perioada de rut specifică masculilor, caracterizată printr-un nivel ridicat de agresivitate, au explicat reprezentanţii grădinii zoologice.

Doi elefanţi sălbatici au fost ucişi la începutul acestui an de, un lucrător de pe o plantaţie de ananas, care a amplasat un gard electric pentru a ucide pachidermele, notează APP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.