Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția turcă, raid de amploare împotriva militanților kurzi și a Statului Islamic

Poliția turcă a lansat, vineri dimineață, la Istanbul, o vastă operațiune împotriva unor presupuși militanți ai grupării Statul Islamic și a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit presei turce citate de AFP.

La raidul poliției antiteroriste, în curs în mai multe districte ale celui mai mare oraș al Turciei, participă aproape 5.000 de agenți sprijiniți de elicoptere, scrie agenția de presă Dogan.

Operațiunea intervine la patru zile după atentatul sinucigaș de la Suruc (în apropierea frontierei siriene), soldat cu 32 de morți și peste 100 de răniți. Atacul a vizat militanți prokurzi și a fost atribuit de guvernul islamo-conservator turc mișcării jihadiste.

Tot vineri dimineața, Turcia, care decis să-și intensifice lupta împotriva Statului Islamic, a bombardat mai multe obiective aparținând mișcării radicale în Siria, după ce cu o zi în urmă au avut loc confruntări între armata turcă și jihadiști la frontieră.

În ceea ce privește PKK, organizația a revendicat miercuri asasinarea a doi polițiști, care au fost găsiți morți la domiciliul lor din Ceylanpinar (sud-est), un oraș situat în apropiere de frontiera cu Siria, formațiunea kurdă prezentând operațiunea ca represalii la atacul de la Suruc. Poliția turcă a arestat joi trei persoane în acest caz.

AFP amintește că guvernul turc a angajat în 2012 discuții cu PKK pentru a încerca să pună capăt rebeliunii care a făcut aproximativ 40.000 de victime din 1984. Un armistițiu fragil a fost instituit acum doi ani, dar negocierile de până acum nu s-au încheiat cu niciun acord.

AGERPRES

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.