Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția turcă urmărește 42 de cadre universitare, suspectate de legături puciul eşuat de anul trecut

facebook
turcia puci

Poliţia turcă a lansat operaţiuni pentru depistarea şi reţinerea a 42 de cadre universitare de la Universitatea Marmara din Istanbul suspectate de legături puciul eşuat de anul trecut, a anunţat vineri o sursă a poliţiei, relatează Reuters, conform agerpres.ro

Până acum, 22 de persoane au fost reţinute în cadrul operaţiunii, a menţionat sursa citată, adăugând că suspecţii ar fi avut legături cu reţeaua predicatorului Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de orchestrarea puciului din iulie 2016. Gulen a negat orice implicare şi a denunţat tentativa de lovitură de stat. 

Din iulie anul trecut, autorităţile turce au arestat aproximativ 50.000 de persoane, care urmează să fie judecate, şi alte aproape 150.000, între care profesori, judecători şi soldaţi, au fost concediate sau suspendate din funcţie. 

Aceste măsuri represive au provocat îngrijorarea organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului şi unora dintre aliaţii occidentali ai Turciei care se tem că guvernul turc foloseşte lovitura de stat ca pretext pentru a înăbuşi disidenţa. Guvernul turc a afirmat că aceste măsuri sunt necesare având în vedere severitatea ameninţării la adresa securităţii. Peste 240 de persoane au fost ucise în lovitura de stat eşuată de anul trecut din Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.