Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Policlinica Spitalului Municipal Blaj se va redeschide de marţi

Europa FM
doctor medic spital

Ambulatorul (Policlinica) Spitalului Municipal Blaj, unitate suport în ultimele săptămâni pentru cazurile COVID-19, se va redeschide de marţi, 9 iunie, de la aceeaşi dată urmând să fie tratate, pentru început, doar urgenţele minore la Compartimentul Primiri Urgenţe, urmând ca din 15 iunie să fie preluate şi urgenţele semnalate la numărul 112, prin Serviciul de Ambulanţă.

"Activitatea în policlinică, respectiv consultaţiile medicale în regim ambulatoriu, se va face doar cu respectarea obligatorie a unor măsuri de protecţie, în contextul epidemiologic actual, generat de pandemia de coronavirus, astfel încât acestea să se desfăşoare în condiţii de siguranţă maximă, atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical. Pentru serviciile medicale de la Spitalul Municipal Blaj, pacienţii vor avea acces doar pe bază de programare. Toate persoanele vor fi triate la cortul de triaj din curtea spitalului, vor fi termometrizate şi vor intra în Ambulator doar la ora stabilită în programare", se menţionează într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de Spitalul Municipal Blaj.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL şi PSD, la o distanţă de 5 procente. Social-democraţii nu reuşesc să crească

La Spitalul Blaj sunt tratate cazurile grave şi critice de COVID-19 sau cu comorbidităţi şi alte afecţiuni din judeţul Alba. Pacienţii au fost mutaţi la începutul săptămânii în clădirea veche a Spitalului Municipal Blaj, situată pe o altă stradă. Vineri erau internaţi 8 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cu vârste cuprinse între 19 şi 75 de ani, din alte localităţi ale judeţului, care prezentau stare favorabilă sau staţionară în ceea ce priveşte evoluţia bolii.

În acest moment, la nivelul municipiului Blaj nu există cazuri confirmate de coronavirus, nici în rândul populaţiei şi nici în cel al cadrelor medicale. De la începutul pandemiei, au existat două cazuri, la o populaţie de 20.000 de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.