Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia a luat cu asalt comercianţii de flori, înainte de 8 martie: Ce nereguli au constatat, după percheziţii

www.ziuaconstanta.ro
mascati perchezitii

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Oraşului Săveni, au efectuat percheziţii la comercianţii de flori, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, Maria Carp.

Citeşte şi:  Macovei, atac EXTREM DE DUR la adresa lui Tudorel Toader: 'A făcut deja o alegere clară: de partea hoților, nu a justiției...'

Potrivit sursei citate, acţiunea a urmărit prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi comerţului ilicit cu flori şi plante ornamentale.

"În acest sens, au fost desfăşurate trei percheziţii domiciliare şi două la punctele de lucru ale unor agenţi economici având ca obiect de activitate comercializarea de flori şi plante, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile şi înscrisuri ce conţin evidenţe extra contabile privind bunurile comercializate şi sumele de bani încasate", precizează Carp, potrivit AGERPRES.

În timpul acţiunii, la sediul unui agent economic din municipiul Botoşani au fost identificate peste 3.300 de fire de flori, de diferite sortimente, valoarea acestora depăşind 16.000 de lei, pentru care reprezentantul legal nu deţinea documente legale de provenienţă.

Cantitatea de flori a fost indisponibilizată, prejudiciul cauzat bugetului de stat urmând a fi cuantificat de către specialiştii antifraudă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.