Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția belgiană caută un militar înarmat care a proferat ameninţări la adresa statului şi unor personalităţi publice

Zeci de poliţişti belgieni se aflau miercuri dimineaţă în căutarea unui militar înarmat, cunoscut ca apropiat de extrema dreaptă, care a fugit după ce a proferat ameninţări împotriva statului şi a unor personalităţi publice, informează AFP, citând un purtător de cuvânt al Parchetului federal belgian.

Cercetările, care mobilizează de marţi seara unităţi speciale ale poliţiei federale, se concentrează în special asupra zonei Dilsen-Stokkem din provincia Limburg (nord-est), la frontiera cu Olanda, unde este domiciliat acest bărbat de 40 de ani, potrivit agerpres.ro.

"Este un militar destul de antrenat, care pare a fi apropiat ideilor de extrema dreaptă şi care a lăsat două scrisori cu elemente îngrijorătoare", a explicat Eric Van Duyse, purtător de cuvânt al Parchetului federal, care a vorbit despre ameninţări vizând "structuri ale statului şi personalităţi publice".

Printre ţintele potenţiale figurează virusologul Marc Van Ranst, devenit ţinta protestatarilor "antimască" în timpul crizei de coronavirus. Aflat deja sub protecţia poliţiei, acesta a fost plasat într-un loc sigur, împreună cu familia sa.

Militarul "a dispărut cu tot cu arme. Scopul nostru este de a-l găsi viu şi nevătămat", a adăugat Van Duyse.

Potrivit media belgiene, el ar putea să aibă asupra lui lansatoare de rachete, un pistol mitralieră, un pistol semiautomat şi o vestă antiglonţ.

Dar maşina sa a fost găsită marţi seara de anchetatori. "Armele cele mai îngrijorătoare au fost descoperite la bordul" vehiculului, a precizat purtătorul de cuvânt al parchetului.

Persoana căutată figurează pe lista teroriştilor a OCAM - organism belgian responsabil de analiza ameninţărilor teroriste - din cauza simpatiilor sale pentru extrema dreaptă, a indicat marţi seara ministrul justiţiei, Vincent Van Quickenborne, la televiziunea flamandă VTM.

"Există indicii că este un tip violent şi, în cursul ultimelor 24 de ore, au apărut probe că bărbatul prezintă o ameninţare acută", a declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.