Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția braziliană a arestat 10 fugari la cursa de Formula 1 de la Sao Paulo

Formula1.com
Formula 1

Poliția braziliană a arestat 10 fugari care încercau să pătrundă pe circuitul Interlagos din Sao Paulo pentru Marele Premiu de Formula 1 din weekend, a anunțat luni guvernul statului sudamerican, citat de Reuters.

Printre cei arestați se numără persoane care fugeau de condamnări pentru infracțiuni precum jaf și pedofilie, a declarat departamentul de securitate publică din Sao Paulo, care a adăugat că operațiunea face parte dintr-un program denumit "Marele zid al SP", conform mediafax.

"A fost o mare victorie, deoarece a fost pentru prima dată când programul a fost testat la un eveniment internațional major", a declarat secretarul pentru securitate publică Guilherme Derrite.

Potrivit Formula One, 267.000 de persoane au asistat la marele premiu pe parcursul weekend-ului, o creștere de 13% față de anul trecut și un record pentru Sao Paulo.

Interlagos este unul dintre cele mai animate circuite din calendarul Formulei 1, dar s-a confruntat în trecut cu probleme de securitate. Campionul mondial din 2009, Jenson Button, a fost ținta unei tentative de atac armat la ediția din 2010.

În 2017, membrii echipei Mercedes au fost jefuiți sub amenințarea armei la Sao Paulo, iar Pirelli și McLaren au anulat un test de pneuri programat pe circuit din motive de securitate.

Circuitul a fost renovat în ultimii ani, inclusiv cu un nou paddock, și a obținut săptămâna trecută o prelungire a contractului pe cinci ani pentru a găzdui marele premiu până cel puțin în 2030.

Guvernul statului a declarat că poliția a reușit să detecteze fugarii printre fani datorită unei inițiative de schimb de date înființată de autorități și de organizatorii de curse.

Interpolul a făcut, de asemenea, schimb de date pentru a-i ajuta să identifice potențialii fugari internaționali, dar toți cei arestați erau brazilieni, a declarat guvernul.

Spectatorii au invadat pista înainte de finalul cursei principale de duminică, organizatorii recunoscând deficiențele de siguranță și angajându-se să le remedieze pentru anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.