Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia britanică a arestat doi bărbaţi din Manchester, în cadrul anchetei cu privire la luarea de ostatici la o sinagogă în Texas

Marea Sinagogă a Ierusalimului

Poliţia britanică anunţă că a arestat miercuri doi bărbaţi din Manchester, în nord-vestul Angliei, în cadrul anchetei cu privire la luarea de ostatici la o sinagogă în Texas, la jumătatea lui ianuarie, relatează AFP, citat de news.ro.

”Ei rămân în detenţie pentru a fi interogaţi”, anunţă pe Twitter Poliţia din Manchester, care a arestat deja alţi patru bărbaţi pentru a-i interoga în cadrul acestei anchete.

Poliţia federală americană (FBI) a identificat un cetăţean britanic, în vârstăde 44 de ani, Malik Faisal Akram, drept autorul luării de ostatici într-o sinagogă la Colleyville, un orăşel cu aproxmativ 23.000 de locuitori situat la aproximativ 40 de kilometri de Dallas, în Texas (sud-est).

Malik Faisal Akram a fost ucis într-un asalt al poliţiei, la 15 ianuarie, iar ce patru ostatici au fost eliberaţi toţi teferi.

Presa britanică scrie că Malik Faisal, care locuia la Blackburn, în mordul Angliei, a fost vizat în 2020 într-o anchetă a serviciilor britanice de informaţii interne (MI5) care a conchis că acesta nu reprezenta o ameninţare.

Malik Faisal Akram a afirmat, însă, că se ruga de ”doi ani” pentru a muri ca ”martir”, într-o convorbire cu fratele său, dezvăluită de ziarul The Jewish Chronicle.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.