Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția britanică și-a încheiat investigația privind scandalul 'Partygate': 126 de amenzi și nicio altă măsură împotriva lui Boris Johnson

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Poliția britanică și-a încheiat investigația privind petrecerile care au încălcat reglementările anti-COVID din Downing Street, în urma cărora 83 de persoane au primit în total 126 de amenzi.

Ancheta care a durat aproape 4 luni s-a soldat deja cu amendarea lui Boris Johnson, a soției sale Carrie și a cancelarului Rishi Sunak.

Downing Street a declarat, în urma încheierii anchetei, că premierului i s-a spus că nu vor fi luate alte măsuri împotriva sa.

Totodată, Sky News scrie că soția premierului britanic, Carrie Johnson, a fost, de asemenea, informată că nu vor fi luate alte măsuri împotriva ei, potrivit Mediafax.ro.

Secretarul de stat pentru afacerile poliției, Kit Malthouse, le-a declarat reporterilor: „Prim-ministrul și-a cerut scuze, evident, pentru incidentul cu tortul aniversar. Sper că acum putem trece mai departe pentru a ne ocupa cu adevărat de unele dintre problemele importante cu care se confruntă țara".

Dar liderul laburist Sir Keir Starmer, care a cerut demisia lui Johnson, a declarat că investigația a arătat „încălcarea legii la scară industrială în Downing Street... care reflectă o cultură, iar premierul stabilește cultura".

Poliția a declarat că o echipă de 12 detectivi a cercetat 345 de documente, inclusiv e-mailuri și declarații ale martorilor, 510 imagini și 204 chestionare în ceea ce a descris ca fiind o investigație „atentă și minuțioasă".

Detectivii nu au dezvăluit public identitatea persoanelor amendate. Se știe că printre acestea se află și fosta șefă a departamentului de etică al guvernului, Helen MacNamara, care și-a cerut scuze pentru o „eroare de judecată".

Poliția a precizat că 28 de persoane au primit între două și cinci notificări de amenzi.

Downing Street a declarat că Johnson va vorbi „mai în detaliu" despre scandal după ce va fi publicat raportul complet.

De ancheta Poliției au fost vizate 12 petreceri, petrecute în 2020 şi 2021, când britanicii erau supuși unor restricții drastice în lupta împotriva COVID-19. Raportul inițial despre petrecerile organizate în pandemie la Downing Street a scos la iveală „erori de leadership şi de judecată", iar Boris Johnson și-a cerut scuze în Parlament, dar a exclus demisia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.