Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia bulgară a oprit un camion frigoric care transporta 15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan şi a arestat doi şoferi greci

Bulgaria politie

Poliţia bulgară a oprit luni un camion frigoric care transporta 15 migranţi din Siria, Irak şi Afganistan şi a arestat doi şoferi greci, relatează DPA, potrivit AGERPRES.

Camionul, programat să se îndrepte spre Ungaria, venea din Grecia şi a fost interceptat la Vidin, la graniţa cu România, a precizat Ministerul de Interne de la Sofia.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

În ciuda faptului că mai multe ţări de pe ruta balcanică şi-au închis graniţele la apogeul crizei migraţiei în urmă cu patru ani, migranţii continuă să folosească acest traseu în încercarea de a ajunge în ţările bogate din Europa.

După ce mai mult de un milion de migranţi au folosit această rută în peste zece luni în 2015-2016, graniţele au fost închise pentru a opri fluxul de persoane care fug de conflicte şi de dificultăţile economice şi ajung în state din UE fără verificări amănunţite.

Migranţii plătesc în mod frecvent traficanţi pentru a-i trece prin diferite ţări şi peste diferite graniţe, deseori riscându-şi viaţa.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

În august 2015, 71 de persoane au murit sufocate într-un camion similar cu cel oprit în Bulgaria, încercând să treacă prin Ungaria pentru a ajunge în Austria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.