Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia canadiană investighează moartea a 17 cai sălbatici

i.pinimg.com
cai ecvestru

Poliţia federală canadiană a declarat miercuri că investighează moartea prin împuşcare a 17 cai sălbatici cu semnificaţie culturală pentru o comunitate indigenă din vestul ţării, informează AFP.

Animalele au fost "împuşcate recent" şi au fost descoperite pe terenuri guvernamentale aflate la nord de Walhachin, în provincia Columbia Britanică, a declarat caporalul James Grandy din cadrul Royal Canadian Mounted Police (RCMP) într-un comunicat.

"Acestea păreau să aparţină unei herghelii de cai sălbatici care frecventează regiunea", a adăugat el.

"Motivul acestui act dezolant nu poate fi confirmat deocamdată. Cu toate acestea, anchetatorii vor continua să colecteze şi să examineze toate elementele disponibile", precizează comunicatul.

O echipă compusă din medici legişti, un medic veterinar şi un anchetator din partea RCMP, specializat în animale, s-a deplasat la locul faptei în această regiune greu accesibilă, informează Agerpres.

Carcasele animalelor erau împrăştiate pe o distanţă de doi kilometri de pădure şi de teren abrupt, a relatat postul public CBC.

Potrivit autorităţilor, caii au o semnificaţie culturală pentru comunitatea indigenă locală din Skeetchestn. Contactaţi de AFP, responsabilii săi nu au dorit să comenteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.