Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Capitalei anunţă că o singură cameră de supraveghere din 22 a surprins incidentul de la staţia de metrou Costin Georgian

www.wowbiz.ro
tanara sine metrou

O singură cameră de supraveghere din cele 22 existente în staţia de metrou Costin Georgian a surprins tentativa de omor a tinerei care a reuşit să scape după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori în faţa metroului, a declarat, joi, şeful Poliţiei Capitalei, Dragoş Nicu. El a afirmat că procedura a durat foarte mult pentru că au trebuit analizate imagini video de pe toate camerele de supraveghere din staţie până la găsirea celor în care a fost surprins momentul agresiunii. Potrivit şefului Poliţiei Capitalei, în dispeceratul Poliţiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care să se anunţe sau reclame tentativa de omor.

„În staţia Costin Georgian sunt 22 de camere, din care una singură a suprins momentul săvârşirii infracţiunii. Pe tot timpul vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere, s-a încercat identificarea unor cadre cu fizionomia agresoarei. (...) Totul durează. Imaginile acelea nu sunt ale noastre, sunt ale Metrorex. Avem, într-adevăr, acces la sistem, dar să cauţi în 22 de camere, să fixezi locul, să încerci să obţii din imagini fizionomia acelei persoane, este o procedură care durează”, a declarat şeful Poliţiei Capitalei într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, poate dacă ar fi fost mai mulţi poliţişti la operativă, la sediul poliţiei metrouri de la Unirii, procesul ar fi durat mai puţin şi lucrurile s-ar fi mişcat mai repede, însă consideră că poliţistul şi-a făcut bine treaba, conform procedurii, încercând să stabilească foarte clar ce s-a întâmplat în staţia de metrou Costin Georgian.

Potrivit şefului Poliţiei Capitalei, în dispeceratul Poliţiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care să se anunţe sau reclame tentativa de omor. El a relatat desfăşurărarea evenimentelor, spunând că fata agresată şi tatăl acesteia s-au prezentat în jurul orei 16.45 la o angajată a Metrorex din staţia de metrou Costin Georgian, aceasta apelând Poliţia Transporturi, care i-a transmis angajatei să-i îndrume pe cei doi la sediul de la Piaţa Unirii, unde au ajuns la puţin după ora 17.00.

La sediul poliţiei era o femeie cu un copil, care spunea că şi-a pierdut geanta, astfel că poliţistul i-a rugat pe fată şi pe tatăl ei să aştepte să termine acest caz, a explicat şeful Poliţiei. După ora 17.45 a început vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, apoi au urmat declaraţiile, agentul de poliţie cerându-i fetei detalii despre ce s-a întâmplat, dacă o cunoaşte pe agresoare sau dacă există persoane care ar fi vrut să îi facă rău.

În acest timp, a fost anunţat incidentul de la staţia de metrou Dristor 1, în primă fază crezând că este vorba despre un suicid. Ulterior, după cercetări, s-a stabilit că este vorba despre o crimă şi s-a conturat ipoteza că există o legătură între cele două cazuri. „S-au dispus măsuri urgente de asigurare a tuturor staţiilor de metrou cu poliţişti, să se încetinească toate trenurile la intrarea la peron şi utlerior au fost difuzate prin presă cele mai clare imagini cu agresoarea”, a explicat şeful Poliţiei Capitalei.

Femeia care a împins două tinere în faţa unor garnituri de metrou, una dintre acestea decedând, este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Tatăl tinerei care a supravieţuit tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, spune că au aşteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliţie, pentru că în faţa ei era o femeie care îşi pierduse sacoşa pe peron, iar poliţistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur. Bărbatul spune că după incident, care a avut loc în jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi la poliţia din metrou, reuşind să depună plângerea în jurul orei 19.00. Tatăl fetei mai spune că agresoarea ar fi avut scris în palmă mesajul "Am făcut-o, dar am confundat-o".

"Un şoc pentru toţi. În 45 de minute am sunat la 112. Şi 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil aşa ceva? (...) Am spus la 112 că fata a fost împinsă intenţionat în faţa metroului, iar doamna de acolo mi-a spus să merg la metrou, că au poliţia lor (...) Trebuia să verifice imediat, să vadă că sunt om serios (...) Ce pierdeau? 10 litri de motorină, timpul a zece poliţişti, dar poate că salvau nişte vieţi", a afirmat tatăl tinerei.

În cazul celui de-al doilea incident, de la staţia Dristor, imaginile arată că tânăra de 25 de ani a fost împinsă şi a căzut pe şine exact la momentul la care trenul a ieşit din tunel. Tânăra a reuşit să se ridice, pe şine, dar suspecta ar fi împins-o cu piciorul, iar victima a căzut din nou, fiind lovită de metrou. La acel moment, în staţia de metrou se aflau puţine persoane, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.