Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia caută o cercetătoare britanică dispărută pe o insulă grecească

grecia

O vastă operaţiune poliţienească a fost lansată pe insula greacă Ikaria din Marea Egee pentru a găsi o cercetătoare britanică în vârstă de 34 de ani, dispărută de două zile, a informat miercuri poliţia, citată de AFP, potrivit Agerpres.

"Un elicopter al poliţiei a părăsit marţi seara Atena pentru a transporta forţe poliţieneşti, echipate cu un dispozitiv special, care permite localizarea persoanelor", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei elene. 

Potrivit relatărilor apărute în presă, astrofiziciana Natalie Christopher, stabilită în Nicosia, a ajuns sâmbăta trecută pe insula Ikaria împreună cu partenerul ei cipriot, în vârstă de 38 de ani. 

Luni dimineaţă, ea a ieşit din hotelul unde era cazată, din apropierea portului Agios Kirykos, pentru a face jogging şi nu s-a mai întors, potrivit unei declaraţii a partenerului său, preluată de presa elenă şi cipriotă.

Citește și: Explozie la sediul fiscului din Copenhaga; poliţia evocă un act deliberat

Poliţiştii veniţi de la Atena şi-au unit forţele cu pompierii, poliţia portuară din Ikaria şi voluntarii care ajută în acest caz, potrivit unui comunicat al direcţiei poliţiei din nordul Mării Egee. 

De asemenea, a fost deschisă o anchetă preliminară pentru a determina condiţiile în care a dispărut astrofiziciana. 

Dispariţia sa vine la trei săptămâni după uciderea, în Creta, a cercetătoarei americane Suzanne Eaton, o cunoscută specialistă în biologie moleculară, în vârstă de 59 de ani, care călătorise pe cunoscuta insulă turistică pentru o conferinţă şi făcea jogging în ziua dispariţiei sale, pe 2 iulie. 

Trupul victimei a fost descoperit câteva zile mai târziu într-o grotă folosită ca bunker nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, nu departe de staţiunea Chania, unde avea loc conferinţa. 

Poliţia, care a arestat de atunci un cretan în vârstă de 27 de ani, considerat principalul suspect în acest caz, crede că autorul crimei a vrut să-şi abuzeze sexual victima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.