Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Constanța anunță că infracţionalitatea în şcoli a scăzut cu 40% anul acesta

Mediafax
amenda amenzi politist

Infracţionalitatea în şcolile din judeţul Constanţa a scăzut, anul acesta, cu 40% faţă de anul anterior, un motiv fiind şi pandemia, care a limitat prezenţa fizică şi circulaţia elevilor, a declarat luni, cu prilejul deschiderii anului şcolar, comisar şef Carmen Şerbănescu, coordonatorul Structurii Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, informează Agerpres.

"Pentru judeţul Constanţa, anul acesta avem o diminuare a infracţionalităţii în şcoală, şi în perimetrul adiacent şcolii, cu 40%. Evident, putem lua în calcul şi pandemia care a limitat prezenţa fizică şi circulaţia, dar este un semnal bun pentru noi. Toate formele de criminalitate s-au diminuat dar este foarte important să conştientizăm că avem în continuare infracţiuni de loviri sau alte violenţe în şcoală şi în perimetrul adiacent şi infracţiuni de furt, fără ca cifra să fie una ridicată. Anul trecut am avut doar 18 infracţiuni în şcoală şi în perimetrul adiacent şcolii, în judeţul Constanţa', a spus Carmen Şerbănescu.

Conform noii strategii de combatere a infracţionalităţii şcolare, din acest an şcolar, fiecare unitate de învăţământ va avea un poliţist desemnat ce se va implica în activităţi de combatere şi prevenire a criminalităţii.

"Fiecare şcoală va avea un poliţist desemnat, ce se va implica în activităţile de combatere şi prevenire a criminalităţii - orice formă de criminalitate, plecând de la simplele infracţiuni până la acele complexe şi vom lucra inclusiv cu structurile specializate în criminalitate organizată. Această structură va avea şase poliţişti care acţionează în judeţul Constanţa, structura ce are şi rol de coordonare pe zona de ordine publică şi proximitate, pentru că vom fi sprijiniţi de colegii noştri din aceste sectoare pentru combaterea şi prevenirea criminalităţii', a menţionat comisarul şef Carmen Şerbănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.