Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția de Frontieră Timiș, OPERAȚIUNE în FORȚĂ: O rețea specializată în trafic de migranți a fost DESTRUCTURATĂ

Politia de Frontiera
politia frontiera

Operațiune în forță la Timișoara, oraș care a devenit paradisul migranților ilegali, de altfel singurii care se plimbau după cum aveau chef prin oraș chiar și în plină stare de urgență când românii erau amendați de poliție pentru ca au mers la magazin prea departe de casă. O grupare specializată în traficul de migranţi, care avea în componență cetățeni din România și Turcia, a fost destructurată de polițiștii din Timișoara. Zeci de migranți, cazați în Timișoara, au fost găsiți, apoi erau duși ilegal în Spațiul Schengen ascunși în camioane, conform Mediafax.

Citește și: Guvernul a VOTAT - Măsuri SPECIALE pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, până la finele anului

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au destructurat o grupare specializată în traficul de migranţi, care racola cetăţeni străini de pe teritoriul Serbiei şi îi sprijinea să ajungă ilegal în state din Spaţiul Schengen, ascunşi în autocamioane.

Patru cetăţeni români, membrii ai reţelei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar şoferul unui camion în care au fost depistaţi 33 de cetăţeni turci, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Practic, încă din luna august, poliţiştii de frontieră, coordonaţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au derulat măsuri pentru reținerea membrilor unei grupări care aveau ca preocupare traficul de migranți.

Oamenii legii au stabilit că gruparea acționa într-un mod organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România şi Turcia.

„S-a stabilit că persoanele implicate în traficul de migranți, folosindu-se de conexiuni transfrontaliere, racolau tineri de origine afro-asiatică, în special de origine turcă, pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România. Migranţii erau cazaţi la locaţii de pe raza municipiului Timişoara, după care erau preluaţi şi ascunşi în mijloace de transport marfă, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen”, a transmis, vineri, Poliția de Frontieră din Români, într-un comunicat de presă.

În perioada 23 – 24 septembrie, în urma unor acțiuni în Timișoara, au fost descoperiţi într-un camion încărcat cu role de cablu, condus de un cetăţean turc, precum şi în zona adiacentă opririi acestuia, 33 de cetăţeni turci.

Ulterior, au fost depistaţi în două locaţii din orașul Timişoara, folosite de membrii grupării pentru cazarea migranţilor, alţi 44 de cetăţeni din Turcia şi Siria.

Totodată, poliţiştii de frontieră au depistat în trafic, într-un taxi, un cetăţean turc, şi el membru al reţelei.

Oamenii legii au pus în executare patru mandate de aducere pentru patru cetăţeni români, aceştia fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar pentru şoferul camionului în care au fost descoperiţi cei 33 de turci, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Din declaraţiile migranţilor a rezultat faptul că traficanţii solicitau de la fiecare dintre ei sume de bani cuprinse între 15.000 şi 20.000 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.