Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Africa de Sud trage cu gloanţe de cauciuc contra manifestanţilor în faţa preşedinţiei

bataie Parlament Africa de Sud

Poliţia sud-africană a tras miercuri cu gloanţe de cauciuc şi a folosit tunuri cu apă contra mai multor mii de manifestanţi adunaţi în faţa palatului prezidenţial din Pretoria pentru a cere plecarea şefului statului, Jacob Zuma, informează AFP. După acest incident, manifestanţii opoziţiei continuau să se strângă în faţa reşedinţei preşedintelui Zuma, păzită de trupele speciale ale poliţiei.

Opozanţii, majoritatea militanţi ai Combatanţilor pentru libertate economică (EFF, stânga radicală), au început manifestaţia după o decizie a justiţiei care a dispus publicarea imediată a unui raport critic faţă de şeful statului. Documentul, consacrat corupţiei la vârful statului, se concentrează asupra suspiciunilor de influenţă a familiei de oameni de afaceri Gupta asupra lui Zuma, până la punctul de a-i impune numirea unor miniştri pentru a-şi promova interesele.

Preşedintele a lansat o acţiune în justiţie pentru a interzice publicarea documentului, dar în cele din urmă şi-a retras recursul miercuri dimineaţă. Tribunalul din Pretoria a dispus apoi publicarea "imediată" a raportului, urmând să fie accesibil online înainte de ora 17.00 (15.00 GMT). Deşi Zuma a supravieţuit multor scandaluri de la învestirea sa în 2009, el este acum tot mai mult criticat, inclusiv în propriul partid, Congresul Naţional African (ANC), după reversul istoric al acestei formaţiuni la alegerile municipale din august, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.