Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Hong Kong foloseşte din nou gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor antiguvernamentali

Twitter
Hong Kong

Poliţia din Hong Kong a folosit duminică gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii antiguvernamentali, reuniţi pentru al 12-lea weekend consecutiv în fosta colonie britanică pentru a protesta contra guvernului local, transmit Reuters şi dpa preluate de mediafax.

Zeci de mii de persoane au mărşăluit pe străzile din Hong Kong în pofida ploii abundente care cădea duminică încă de la primele ore.

Tensiunile au escaladat după ce unii participanţi la proteste au început să ridice baricade în apropierea vehiculelor poliţiei.

În ajun, poliţia a arestat 29 de persoane după ce un marş paşnic de protest a degenerat într-o ciocnire violentă cu forţele de ordine. Arestările au avut loc sâmbătă seara după ce protestatarii au construit baricade în apropierea unei secţii de poliţie într-un district industrial din Kowloon şi au aruncat pietre şi sticle incendiare spre forţele de ordine.

La finalul săptămânii trecute, 1,7 milioane de persoane au protestat paşnic în Hong Kong împotriva guvernului local.

Protestele din Hong Kong au început în 9 iunie după adoptarea unei legi care ar fi permis extrădarea pe scară largă către China continentală. Ulterior, actul normativ a fost suspendat.

Lidera executivului local, Carrie Lam, a anunţat în urmă cu câteva zile că este favorabilă creării unei ''platforme pentru dialog'' cu protestatarii, dar nu a oferit alte detalii despre modul concret de punere în practică a acestui plan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.