Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Irlanda aplică măsurile stricte decise de guvern pentru combaterea epidemiei de COVID-19

facebook.com
izolare coronavirus

Poliţia din Irlanda a început sâmbătă o operaţiune de aplicare a unor măsuri stricte împotriva epidemiei de COVID-19, relatează dpa potrivit Agerpres.

Deplasările sunt permise doar pe o rază de doi kilometri în jurul locuinţei, începând de vineri de la miezul nopţii până în 12 aprilie. Premierul Leo Varadkar a comunicat că toată lumea trebuie să stea acasă până de Paştele catolic.

Se poate merge la serviciu numai la locurile de muncă vitale, cum ar fi cele din sistemul sanitar, şi la cumpărături de alimente sau bunuri de consum. Şi exerciţiile fizice în aer liber sunt limitate la o zonă de doi kilometri de domiciliu. Cei care ies cu copiii trebuie să păstreze o distanţă de doi metri. În afară de ieşirile în scopurile menţionate, mai sunt permise doar cele pentru vizite medicale programate sau procurarea medicamentelor.

Poliţia a anunţat sâmbătă că în weekend va 'încuraja' populaţia să respecte restricţiile prin instalarea unor puncte de control şi cu ajutorul patrulelor călare, neobişnuite în Irlanda. Se aşteaptă ca, fiind 'foarte vizibili', poliţiştii călare să inducă un sentiment de siguranţă, a afirmat John Twomey, comisarul adjunct al forţei de ordine cunoscute ca Garda (Garda Siochana, denumirea oficială a poliţiei irlandeze - n. red.).

În Irlanda s-au înregistrat până acum peste 2100 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar vineri s-au mai confirmat trei decese cauzate de COVID-19, numărul morţilor ajungând astfel la 22.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.