Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Malta a percheziţionat locuinţa fostului premier Joseph Muscat

http://www.presidency.ro
Klaus Iohannis Joseph Muscat

Poliţia din Malta a percheziţionat miercuri locuinţa fostului prim-ministru Joseph Muscat, confiscând documente şi telefoane mobile, relatează dpa.

Percheziţia poliţiei a început la ora locală 07.00 (06.00 GMT) şi a durat mai multe ore, Muscat afirmând că este doar "pe jumătate surprins" de descinderea oamenilor legii şi că o aştepta.

Fostul politician a declarat pentru Times of Malta că le-a dat anchetatorilor "tot ce au cerut", inclusiv documente şi echipament electronic care îi aparţin lui, soţiei şi celor două fiice.

El a mai spus că a primit un pont despre percheziţie de la un membru al unui partid de opoziţie din Malta.

Muscat a fost prim-ministru al Maltei între 2013 şi 2020, obţinând majorităţi record pentru Partidul Laburist la două scrutine consecutive, înainte de a cădea în dizgraţie şi a fi silit să demisioneze din cauza acuzaţiilor de corupţie legate de uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, potrviit Agerpres.ro.

Citește și: Unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din Malta, inculpat în dosarul crimei care a șocat Europa. Procurorii cer condamnare pe viață

Raidul poliţiei a avut în vedere o investigaţie privind un contract de mai multe milioane de euro privind privatizarea a trei spitale de stat. Acordul a fost semnat în timpul mandatului de premier al lui Muscat.

Muscat a primit 60.000 de euro de la o companie cu legături cu operatorul privat al celor trei spitale în acelaşi an. El a pretins că banii au reprezentat o plată pentru activitate de consultanţă pe care a prestat-o şi care nu avea legătură cu Malta.

"Neg cu fermitate orice ilegalitate", a declarat el miercuri după percheziţia poliţiei la domiciliul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.