Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Moscova va reprima orice manifestație pro-Navalîi

Poliţia din Moscova a atenţionat vineri că orice manifestaţie ilegală ''va fi reprimată'', cu o zi înainte de manifestaţiile neautorizate anunţate în Rusia pentru susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi, plasat în arest, şi pe care Kremlinul le-a calificat drept ilegale, informează AFP şi Reuters, potrivit AGERPRES.

"Orice tentativă de a organiza un eveniment public neautorizat şi orice acţiune provocatoare vor fi considerate o ameninţare la adresa ordinii publice şi vor fi reprimate fără întârziere", a anunţat poliţia capitalei ruse, cu referire la "acţiunile ilegale prevăzute să aibă loc pe 23 ianuarie 2021".

Citește și: SURSE Fostul prim-ministru Tăriceanu începe PELERINAJUJL la DNA-A pus pe masa procurorilor bunuri pentru acoperirea sechestrul de 800.000 dolari pus de Direcție

La rândul său, Kremlinul a declarat că manifestaţiile de protest convocate pentru sâmbătă pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi sunt ilegale şi promovate de persoane pe care le-a calificat drept nişte "provocatori".

Echipa lui Navalnîi, plasat în arest cel puţin până la 15 februarie şi vizat de multiple proceduri judiciare, a lansat un apel la proteste pentru sâmbătă, în 65 de oraşe ruse, pentru a cere eliberarea opozantului.

Navalnîi a fost arestat duminică seara la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.