Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Republica Moldova inspectează mai multe centre de vaccinare care eliberează teste și certificate Covid-19 false

adevarul.ro
virus covid delta

Inspectoratul General al Poliției anunță că au fost intentate deja primele 5 cauze penale cu privire la certificatele care conțin rezultate la COVID-19 cu semne vădite de falsificare. În aceste cauze sunt vizate atât persoane juridice cât și persoane fizice care eliberau false buletine negative de analiză a probei biologice ori transportau peste hotare persoane despre care se cunoștea că dețin certificate false la Covid-19, transmite deschide.md

Pe marginea acestor cauze se întreprind în continuare acțiuni pentru documentarea completă și obiectivă a circumstanțelor invocate.

Poliția desfășoară și o anchetă în ceea ce privește o posibilă rețea specializată în cazuri de vaccinare falsă. În prezent sunt întreprinse de către angajații INI mai multe acțiuni de constatare și documentare a mai multor centre de vaccinare în privința cărora sunt acumulate probe cu referire la eliberarea certificatului de vaccinare în lipsa persoanei, în aceste cazuri vaccinarea propriu-zisă neavând loc.

În acest sens, IGP recomandă repetat cetățenilor să nu cadă în plasa escrocilor cu costul propriei sănătăți: „Pandemia există în toată lumea iar soluțiile date de oamenii de știință pentru a scăpa de acest virus trebuiesc luate la modul cel mai serios”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.