Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Suedia promite acţiuni mai ferme împotriva bandelor criminale, în urma unor incidente recente

politie suedia

O serie de incidente armate şi explozii produse recent la Malmo şi în alte oraşe din Suedia a declanşat nevoia pentru un răspuns coordonat la nivel naţional şi regional la infracţionalitatea legată de bandele criminale, a transmis luni poliţia, potrivit DPA, anunță AGERPRES.

Decizia a fost anunţată după ce un băiat de 15 ani care era cunoscut de poliţie a murit după ce a fost împuşcat sâmbătă seară la o pizzerie din piaţa centrală din cartierul Mollevangen din Malmo.

Citește și: Viorica Dăncilă: Pot sa fac lucruri bune pentru oameni

Un alt adolescent, de asemenea de 15 ani, este în spital cu răni grave.

"Indiferenţa faţă de vieţile altor persoane arătată de criminali este respingătoare", a declarat şefa poliţiei regionale din Malmo, Carina Persson, într-o conferinţă de presă.

Cu câteva minute înainte de incidentul armat de sâmbătă, o maşină a fost distrusă într-o explozie, iar poliţia a precizat că ar putea fi vorba de o tactică de diversiune.

Nicio persoană nu a fost arestată deocamdată.

Carina Persson a spus că şeful poliţiei din oraşul Malmo, Stefan Sinteus, va conduce eforturile poliţiei regionale de a combate bandele criminale şi va avea permisiunea de a solicita resurse suplimentare din partea altor departamente de poliţe.

"Traficul local de droguri este principalul motor din spatele escaladării spiralei violenţei" în Malmo, a spus Stefan Sinteus.

La Stockholm, Mats Lofving, şeful Departamentului de operaţiuni al poliţiei naţionale, NOA, a declarat într-o conferinţă de presă separată că este nevoie de un efort naţional împotriva crimei organizate.

Citește și: Veste proastă pentru soțul Olguței Vasilescu- Decizia luată de instanță .

Stefan Hector, tot din partea NOA, se va ocupa de 'Operaţiunea Hoarfrost'. El a precizat că operaţiunea se va derula şase luni şi are ca obiective reducerea numărul de incidente armate, arestarea cât mai multor membri de bande criminale şi confiscarea unui număr mai mare de arme şi explozibili.

El a atras totuşi atenţia că este nevoie de timp pentru a inversa direcţia şi până când rezultatele vor fi vizibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.