Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția din Timiș a descins în forță și a prevenit zeci de tragedii de tip Lacul Morii: 68 de câini periculoși, dețunuți fără acte

cyd.ro
amstaff caine agresiv

Vestea că o femeie a murit sfâșiată de câinii comunitari în București a înfiorat nu doar România, ci și alte țări civilizate. S-a întâmplat în 2023 și o astfel de tragedie  s-ar putea repeta oricând. Poliția din Timșoata s-a pus rapid pe muncă de prevenție și a descins în mai multe localități din Timiș, de unde a ridicat peste 68 de câini periculoși, care erau deținuți fără acte.

Iată informarea transmisă de oamenii legii

"În data de 04.02.2023, polițiștii Secției 4 Rurală Peciu Nou au organizat o acțiune în localitățile Șag, Sânmihaiu, Peciu și Parța, din județul Timiș, pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul de deținere al câinilor periculoși din categoriile I și II.

Ca urmare a activitățlor desfășurate, au fost identificați 68 de câini periculoși ai căror deținătorii nu respectau obligațiile prevăzute de legislația în domeniu (exemplarele canine nu erau identificate prin microcipare, nu erau vaccinate și sterilizate).

De asemenea, polițiștii au constatat că pentru câinii din categoria I nu exista asigurare pentru raspundere civilă. Totodata, proprietarii câinilor nu au depus la sediul postului de poliție documentele prevăzute de lege și nu au înregistrat câinii la Asociația Chinologica Timiș. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale conform OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, în valoare totala de 13.000 de lei.

Polițiștii timișeni vor continua activitățile de verificare, pentru prevenirea evenimentelor negative".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.