Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia germană caută să obţină informaţii despre un rus suspectat că a ucis un georgian pe o stradă din Berlin

AP/dpa/Bild
politie germania

Poliţia germană caută să obţină informaţii de la oricine care îl cunoaşte pe un bărbat rus suspectat că a ucis un georgian ziua în amiaza mare pe o stradă din Berlin în urmă cu două săptămâni, relatează marţi DPA, potrivit Agerpres.

Poliţia a dat publicităţii o fotografie a suspectului, un rus de 49 de ani, alături de imagini cu o bicicletă şi o trotinetă electrică, pe care, crede poliţia, el a vrut să le folosească pentru a fugi de la locul faptei.

Pe 23 august, un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cecenia având cetăţenia georgiană a fost împuşcat mortal în cartierul central din Berlin Moabit. Criminalul suspectat este acuzat că şi-a urmărit victima pe o bicicletă împuşcându-o apoi în cap şi în spate.

Poliţia l-a arestat pe bărbatul de 49 de ani la scurt timp după crimă. Bicicleta a fost ulterior recuperată din Râul Spree împreună cu o perucă şi o armă. Trotineta electrică a fost descoperită în apropierea locului crimei.

Fotografia difuzată arată un bărbat chel cu barbă. Poliţia vrea să obţină informaţii despre locul unde el s-a aflat între 20 şi 23 august.

Potrivit unor informaţii apărute în presa germană, suspectul are legături cu serviciile de informaţii ruse.

Revista Der Spiegel a relatat că după numărul de pe paşaportul fals al bărbatului poate fi localizată o unitate a Ministerului de Interne de la Moscova care obişnuia să elibereze documente pentru serviciul de informaţii al armatei ruse GRU.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat săptămâna trecută că "acest caz evident că nu are nimic de-a face cu statul rus sau cu autorităţile sale".

Potrivit mass-media germane, poliţia suspectează că bărbatul de 49 de ani era un asasin plătit, după ce a fost găsită o mare sumă de bani în apartamentul său.

Bărbatul georgian ar fi luptat împotriva Rusiei de partea cecenilor musulmani la începutul anilor 2000, potrivit Centrului georgian de monitorizare şi educaţie în drepturile omului (EMC).

De asemenea potrivit EMC, a existat deja o tentativă de ucidere a victimei în mai 2015, după ce bărbatul georgian şi familia sa au fugit din Georgia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.