Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia greacă a reţinut protestatarii care au ocupat un spaţiu unde va fi ridicată prima moschee

tensiuniGrecia

Poliţia greacă a evacuat vineri clădirea din Atena ocupată cu câteva zile în urmă de un grup al dreptei radicale care a dorit astfel să protesteze împotriva deciziei guvernului de a construi în acel loc prima moschee din Grecia, transmite agenţia EFE. Potrivit presei locale, poliţia a pătruns în cursul dimineţii pe terenul unde se află acel edificiu în ruine, într-un cartier de la periferia Atenei, şi a arestat cele 11 persoane, care nu au opus rezistenţă.

Circa 15 persoane, care conform unor martori purtau costume de camuflaj, au pătruns marţi în acea clădire sub pretextul că doresc să creeze acolo un refugiu pentru persoanele fără adăpost, dar 'numai pentru greci', au închis uşile şi ferestrele şi au început să-i controleze pe cei care se apropiau de acel edificiu. Secretarul general pentru drepturile omului al executivului de la Atena, Kostís Papaioannu, a precizat că aceia care au ocupat clădirea sunt membri ai unei asociaţii care a contestat în instanţă decizia privind construcţia moscheii, contestaţie care însă a fost respinsă.

Construcţia moscheii 'este o decizie a statului şi o obligaţie internaţională a ţării', a susţinut oficialul menţionat. Demersul de ridicare a unei moschei la Atena a fost iniţiat cu zeci de ani în urmă, dar nu a fost niciodată pus în practică din cauza opoziţiei Bisericii Ortodoxe a Greciei. Într-un interviu recent, arhiepiscopul Ieronim al Atenei a avertizat asupra riscului 'dezelenizării' şi al 'islamizării' Greciei, el cerând din nou să se renunţe la proiectul construirii moscheii, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.