Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția ia la verificat 'rablele': Percheziţii la sediul RAR Bucureşti. Anchetatorii suspectează date false în documentele a sute de mașini / Precizările RAR

www.agerpres.ro
Registrul Auto Român

Poliția ia la verificat 'rablele': Percheziţii la sediul RAR Bucureşti. Anchetatorii suspectează date false în documentele a sute de mașini

Poliţiştii şi procurorii din Ilfov fac, joi după amiază, percheziţii la sediul Registrului Auto Român (RAR) şi la domiciliile a două persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de fals în legătură cu activitatea de verificare tehnică şi omologare a autovehiculelor. Anchetatorii suspectează că sute de autovehicule au fost omologate după ce, în documente, au fost trecute date nereale legate fie de starea tehnică fie de masa maximă autorizată. În acest context, Poliţia anunţă că va cere reexpertizarea autovehiculelor care fac obiectul anchetei. Sute de persoane urmează să fie audiate.

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, fac, joi după amiază, şapte percheziţii, la sediul unei instituţii din Bucureşti, precum şi la adresele a două persoane din judeţul Ilfov şi Bucureşti, în cadrul unui dosar care vizează mai multe infracţiuni de fals, privind activitatea de verificare tehnică şi omologare a autovehiculelor.

Infracţiunile care fac obiectul anchetei ar fost comise începând cu anul 2019 şi până în prezent

Sure judiciare au declarat pentru News.ro că instituţia este Registrul Auto Român. Infracţiunile care fac obiectul anchetei ar fost comise începând cu anul 2019 şi până în prezent.

„Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că, mai multe autovehicule ar fi fost expertizate, din punct de vedere tehnic, de către instituţia de profil respectivă, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege. Astfel, unele autovehicule ar fi fost detarate, fiindu-le menţionată o masă maximă autorizată mai mică decât cea reală, astfel încât acestea să poată fi conduse cu permis categoria B. Alte autovehicule, tip basculantă, ar fi fost transformate în platforme de transport auto, fără deţinerea unor documente care să ateste noile caracteristici, emise de producător sau de firme autorizate. Alte autovehicule ar fi fost atestate ca "bun tehnic" fără să fi fost expertizate corespunzător din punct de vedere tehnic, autovehicule cărora le-au fost reţinute certificatele de înmatriculare, de către poliţie, pentru defecţiuni tehnice ori modificări neomologate”, transmite, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov printr-un comunicat.

Conform sursei citate, anchetatorii suspectează totodată că anumite autovehicule non-euro, aduse din spaţiul extraeuropean, ar fi fost încadrate în norme de poluare superioare, iar alte autovehicule ar fi fost transformate, contrar legii, în autoutilitare, în scopul achitării unor taxe şi impozite mai mici.

„În cadrul activităţilor procedurale, vor fi ridicate şi analizate documente ce vizează expertizarea a peste 300 de autovehicule şi, de asemenea, vor fi efectuate activităţi specifice în vederea audierii a peste 400 de persoane. În cauză, se va dispune ridicarea şi reexpertizarea mai multor autovehicule, care au legătură cu obiectul cercetărilor”, precizează Poliţia judeţeană Ilfov.

Precizările RAR

Ca urmare a informării IPJ Ilfov privind unele acțiuni de cercetare derulate în cadrul unor instituții, Biroul de Presă al Registrului Auto Român face următoarele precizări:

Conducerea RAR nu a fost informată până în acest moment de implicarea vreunui angajat în săvârșirea unor fapte de natură penală în legătură cu cercetările efectuate.

RAR acordă tot sprijinul autorităților pentru buna desfășurare a anchetei și a pus la dispoziția procurorilor actele solicitate.

Registrul Auto Român se dezice de orice activități care se derulează dincolo de cadrul legal și reiterează toleranța zero față de aceste aspecte.

RAR va lua toate măsurile necesare de sancționare a oricăror persoane, angajate ale instituției, în cazul în care, conform procedurilor în vigoare, se va ajunge la concluzia că există implicări în acest sens.

Pe parcursul derulării anchetei, RAR nu este abilitat să comenteze speța sau să furnizeze informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.