Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politia in actiune: sute de kilograme de droguri confiscate si zeci de grupari destructurate

droguri

Peste 320 de kilograme de droguri de risc şi mare risc, peste 7.500 de comprimate şi 500 de kilograme de pre-precursori au fost ridicate în vederea confiscării de poliţişti, în primele cinci luni ale anului, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform acestuia, prin structurile de combatere a criminalităţii organizate din cadrul IGPR, în perioada ianuarie-mai s-au desfăşurat 258 de acţiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri, în cadrul cărora au fost destructurate 26 de grupări infracţionale organizate.

În perioada menţionată au fost trimise în judecată 1.462 de persoane fizice şi juridice, pentru săvârşirea a 3.407 infracţiuni, dintre care 714 persoane au fost reţinute sau arestate.

"Rezultatele obţinute evidenţiază continuarea progreselor realizate în anii anteriori, iar aprecierile pe plan intern şi internaţional confirmă eficienţa mecanismelor de prevenire şi combatere implementate de structurile Poliţiei Române", se arată în comunicatul citat.

Acesta menţionează că, în perioada martie-aprilie 2015, lucrători din cadrul DCCO-Serviciul Antidrog au desfăşurat, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, operaţiunea cu nume de cod - Chopin, în urma căreia au realizat o captură ce reprezintă o premieră pentru autorităţile române, prin modul de disimulare (injectare) a cocainei în mobilă, valoarea estimată a drogurilor, pe piaţa neagră, ajungând la 4.200.000 euro. În cauză au fost arestaţi, un cetăţean venezuelean, unul columbian şi un român.

România este o ţară de tranzit pentru majoritatea tipurilor de droguri, în cantităţi reduse, în special pentru heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis şi droguri sintetice, mai menţionează sursa citată.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.