Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia italiană anunţă dezmembrarea unei bande de spărgători înarmaţi care acţiona în Europa

romania-actualitati.ro
italia harta

Poliţia italiană a anunţat luni dezmembrarea unui grup de spărgători înarmaţi care operau în Europa şi se aflau la originea unei tentative spectaculoase de furt dintr-un magazin de bijuterii din Piaţa San Marco din Veneţia, în 2017, relatează AFP.

Suspecţii, arestaţi în Austria, Estonia şi Finlanda, aparţineau unei bande estoniene specializate în jafuri din magazine de bijuterii de lux europene, au precizat carabinierii italieni într-un comunicat.

În martie 2017, doi membri ai acestui grup au detonat bombe fumigene pentru a organiza o diversiune în Piaţa San Marco şi pe o stradă din spatele magazinului de bijuterii vizat, în timp ce alţi doi au încercat să jefuiască magazinul, scrie Agerpres.ro.

Intervenţia unui turist alertat de o vânzătoare care chemase poliţia i-a determinat pe spărgători să fugă.

Imaginile video furnizate de poliţişti arată un suspect plasând o bombă fumigenă la baza clopotniţei din Piaţa San Marco, provocând panică în rândul pietonilor.

Aceste două explozii ''au creat panică în rândul multor oameni prezenţi care s-au gândit iniţial că este vorba de un atac terorist'', precizează comunicatul.

Dezmembrarea bandei anunţată luni survine în urma unei anchete desfăşurate de mai mulţi ani şi coordonată de Europol.

Potrivit poliţiei, banda a comis, de asemenea, două jafuri în Bastia, Corsica, în 2016 şi 2017, şi unul în Innsbruck, Austria, în 2017, pagubele fiind estimate la un milion de euro.

Printre cei arestaţi se află presupusul lider al grupului, care a fost găsit în Finlanda. El fusese deja condamnat pentru mai multe jafuri şi chiar pentru crimă, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.