Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Politia italiana jubileaza! A recuperat un tablou al lui Picasso de 15 milioane de euro

picasso

Poliţia italiană jubilieaza. A reuşit să recupereze un tablou al lui Picasso, în valoare de 15 milioane de euro şi o statuie rară datând din epoca Romei Antice, care urmau să fie scoase din ţară, au informat vineri mass-media italiene, citate de agenţiile AFP şi EFE.

Tabloul a fost realizat în 1912 şi corespunde perioadei cubiste a pictorului spaniol Pablo Picasso. Statuia romană datează din secolele II-III şi are o valoare estimată la circa 8 milioane de euro, potrivit surselor.

Statuia, conform mass-media, este o piesă foarte rară ca formă şi stare de conservare. Alte două statui similare sunt expuse la Muzeul Vaticanului şi la British Museum.

În ce priveşte pânza, o sursă a Ministerului italian al Culturii a informat EFE că este vorba de un tablou al lui Picasso care a fost furat şi care "era pe punctul de a fi exportat", insa anchetatorii nu au dezvaluit pana in acest moment unde urma sa ajunga tabloul.

Pânza de dimensiuni medii corespunde epocii cubiste a autorului şi a fost descoperită de Brigada pentru bunuri culturale a Carabinierilor, a precizat sursa.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.