Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia italiană lansează un site împotriva 'fake news'

The Stream
fake news

Poliţia italiană a anunţat joi, cu două luni înainte de alegerile legislative, lansarea unui site destinat să permită cetăţenilor să semnaleze "fake news" sau falsele informaţii, şi să obţină dacă este posibil verificări sigure, potrivit AFP, scrie news.ro.

Pe un site dedicat, fiecare cetăţean va putea semnala ceea ce i se pare o informaţie falsă. Serviciile de poliţie specializate în supravegherea internetului şi a reţelelor de telecomunicaţii, "poliţia poştală", vor lansa o anchetă pentru a verifica, "în măsura în care este posibil", informaţia respectivă, a anunţat în faţa jurnaliştilor directoarea Nunzia Ciardi.

Această anchetă previne o "identificare a surselor" sau o cercetare a unor "eventuale dezminţiri", şi dacă se dovedeşte că informaţia menţionată este "evident falsă", o dezminţire va fi publicată pe site-ul poliţiei poştale şi pe reţelele de socializare, a precizat ministrul italian de Interne Marco Minniti. Dacă această "fake news" este defăimătoare, poliţia poştală va putea să sesizeze justiţia, a adăugat ministrul.

Autorităţile italiene, care au luat această decizie înaintea alegerilor parlamentare din 4 martie al căror rezultat este imprevizibil, nu se tem de afluxul de cereri şi spun pregătite că le vor face faţă.

Comisarul european al Economiei şi Societăţii digitale, Mariya Gabriel, a lansat luni un apel la "o abordare europeană" asupra "fake news" sau a falselor informaţii, inaugurând un grup de experţi în acest dosar.

În Franţa, preşedintele Emmanuel Macron speră să adopte o lege până la sfârşitul lui 2018 în această problemă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.