Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia italiană, pe urmele şefului mafiei siciliene, căutat din 1993

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Poliţia italiană a anunţat joi că a desfăşurat în Sicilia percheziţii la domicilii şi la firme ale unor parteneri ai lui Matteo Messina Denaro, în căutarea locurilor unde s-ar putea ascunde cel care este considerat şeful Cosa Nostra, relatează AFP. Aproximativ 200 de poliţişti au percheziţionat ferme şi depozite aparţinând unor presupuşi mafioţi în interiorul şi în jurul Castelveltrano, oraş din Sicilia de unde este originar Matteo Messina Denaro, se arată într-un comunicat al poliţiei, conform Agerpres.

Numele acestor suspecţi au apărut în ascultări telefonice sau în relatările mafioţilor care au făcut mărturisiri. Anchetatorii au căutat în special "grote, peşteri sau chiar buncăre construite în clădiri", unde s-ar putea ascunde Matteo Messina Denaro, supranumit 'Diabolik', a precizat cotidianul La Repubblica.

În vârstă de 55 de ani, Matteo Messina Denaro, căutat din 1993, este acum considerat succesorul unor lideri istorici ai Cosa Nostra (mafia siciliană) - Toto Riina şi Bernardo Provenzano, decedaţi recent în închisoare. Fost asasin al Cosa Nostra, el a fost deja condamnat în contumacie la închisoare pe viaţă pentru crime. Matteo Messina Denaro este cunoscut deopotrivă ca un ucigaş brutal şi arogant şi ca un play-boy seducător şi pasionat de maşini de lux. Singura fotografie cunoscută cu el datează de la începutul anilor '90.

Începând cu anii 2000, poliţia italiană şi-a înmulţi arestările şi confiscările în anturajul său, într-o strategie de izolare care nu a dat până acum rezultate. În 2015, poliţia a descoperit că el nu folosea metodele moderne de comunicare pentru a-şi transmite ordinele oamenilor săi, ci utiliza tradiţionalele 'pizzini', mici bucăţi de hârtie cu mesaje deseori codate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.