Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia letonă îi va controla pe alegătorii ruşi care merg să voteze la ambasadă

VideoHive
Letonia

Şeful poliţiei letone a avertizat luni că cetăţenii ruşi care vor merge să voteze pentru alegerile prezidenţiale la ambasada Rusiei din Riga între 15 şi 17 martie vor fi supuşi verificărilor permiselor de şedere şi vor fi expulzaţi dacă este necesar, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Cetăţenii ruşi care vor sta la coadă pentru a vota la ambasadă vor fi supravegheaţi pentru a evita orice tentativă de a glorifica războiul din Ucraina, a declarat Armands Ruks la postul TV3 Latvija.

"Vor fi puncte de control mobile pe străzile din jurul ambasadei pentru a verifica dacă aceşti cetăţeni ruşi (...) au dreptul de a locui în Letonia", a continuat şeful poliţiei, a cărui ţară, membră a UE şi NATO, are o importantă minoritate rusă.

"Vom avea, de asemenea, toleranţă zero faţă de oricine încearcă să profite de acest weekend pentru a justifica invadarea Ucrainei şi crimele de război comise acolo", a adăugat el.

Şeful poliţiei a subliniat că autorităţile "nu exclud recurgerea la expulzări imediate" dacă alegătorii ruşi nu au un permis de şedere valabil.

Serviciile de imigrare letone au emis ordine de expulzare pentru ruşii care nu respectă noile reguli în vigoare, care includ în special cunoaşterii limbii letone pentru utilizare cotidiană sau înscrierea la un curs de limbă.

Aceasta cerinţă lingvistică nu li se aplică refugiaţilor ucraineni sau cetăţenilor din ţările UE sau NATO care locuiesc în Letonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.