Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Locală București derulează acțiuni de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie

TopRemediiNaturiste.ro
ambrozie

Poliția Locală București derulează, în această perioada, ample acțiuni de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie și identificarea proprietarilor sau administratorilor acestor zone lăsate în paragină, anunță, miercuri, Primăria Capitalei, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde crește această plantă invazivă, foarte alergena. Dintre acestea, 13 locații sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 și 5, iar polițiștii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare eradicării acesteia.

Citește și: Vești importante! Guvernul ar putea introduce noi taxe

În cazul celorlalte 41 de terenuri private, sunt în curs procedurile de identificare a proprietarilor, astfel încât să se poată lua cât mai rapid toate măsurile pentru îndepărtarea aceastei plante.

În prima faza, proprietarii de terenuri sunt sancționați contravențional cu avertisment (în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 62/2018) apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceștia sunt pasibili de amenzi între 1.000-5.000 lei (persoane fizice) și 10.000 și 20.000 lei (persoane juridice), menționează Municipalitatea.

„În ceea ce privește parcurile aflate în administrarea ALPAB, menționăm faptul că pe aceste suprafețe se intervine constant, în conformitate cu recomadarile specialiștilor cu privire la combaterea ambroziei”, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.