Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia Locală verifică depăşirea nivelului de zgomot la cluburile din Capitală

www.stiripesurse.ro
Politia Locala

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că a intensificat în această perioadă acţiunile de monitorizare şi control în cazul activităţilor desfăşurate de cluburile din Capitală, în vederea evitării producerii de disconfort fonic, urmărindu-se încadrarea nivelului de zgomot în limita legal admisă potrivit Agerpres.

"Am dispus declanşarea unei ample campanii de monitorizare a nivelului de zgomot, în special în zonele mixte, în care spaţiile de relaxare sunt situate în apropierea celor de locuit. În ultima perioadă am primit numeroase sesizări care atrag atenţia asupra disconfortului creat de muzică dată prea tare. Înţeleg nevoia de a petrece vara cât mai plăcut, este sezonul în care ne dorim să stăm cât mai mult în aer liber, dar în Bucureşti sunt şi oameni care au nevoie de linişte, sunt copii, persoane vârstnice sau bolnavi de care trebuie să avem la fel de multă grijă, aşa cum se întâmplă în orice comunitate funcţională. Vor avea loc controale în fiecare weekend şi, prin aplicarea legislaţiei în domeniu, vom urmări să încurajăm respectarea drepturilor tuturor bucureştenilor", a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii transmis marţi.

Inspectorii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au efectuat măsurători sonometrice pentru constatarea depăşirilor nivelului de zgomot în zona de nord a Capitalei, în proximitatea restaurantelor şi cluburilor din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), după ce au fost primite sesizări din partea cetăţenilor cu privire la tulburarea liniştii publice, pe parcursul întregului weekend, în intervalul 22,00 - 04,00.

DGPLCMB va continua monitorizarea activităţilor surselor de poluare fonică, atât în Parcul Regele Mihai I, cât şi în alte zone de competenţă, se arată în comunicat.

Primăria aminteşte că operatorii economici care nu respectă prevederile legale în vigoare riscă sancţiuni cuprinse între 30.000 şi 60.000 de lei, în acord cu OUG 195/2005 privind protecţia mediului. Mai mult, în cazul în care sunt înregistrate depăşiri majore ale nivelului de zgomot sau în condiţiile în care se constată încălcarea repetată a prevederilor legale, agenţii economici pot fi sancţionaţi chiar şi prin suspendarea activităţii.

De la începutul anului şi până în prezent, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia mediului au fost aplicate 44 de sancţiuni agenţilor economici din Centrul Istoric şi parcurile din Capitală, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.