Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia londoneză a arestat peste 150 de protestatari anti-lockdown

Metro
Metropolitan Police politia Londra

Poliţia britanică a anunţat că a arestat peste 150 de persoane la protestul împotriva lockdown-ului care a avut loc sâmbătă, transmite DPA, în timp ce Reuters relatează că ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia duminică asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarele săptămâni.

Arestările au fost făcute pentru că protestatarii fie nu au respectat reglementările sanitare introduse pentru a preveni răspândirea coronavirusului, fie au atacat forţele de ordine, conform poliţiei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Conform regulilor actuale, locuitorii din Anglia nu pot să iasă din casă decât pentru a merge la muncă şi la cumpărături şi pentru a avea grijă de rude.

Demonstraţiile nu se numără printre excepţiile permise. Participanţii la protest au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, majoritatea fără a respecta regulile de distanţare socială sau fără a purta măşti.

Mulţi aveau pancarte şi bannere pe care se putea citi 'Nu ne mai controlaţi' şi 'Fără lockdown'.

Duminică, ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a atras atenţia asupra riscului unui al treilea val de infectări cu coronavirus dacă nu va exista o abordare corespunzătoare privind restricţiile în următoarea săptămâni.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

"Există acest risc dacă nu găsim un echilibru", a spus el la BBC ca răspuns la o întrebare despre un posibil al treilea val de cazuri în ianuarie şi februarie.

El a mai declarat că guvernul face tot posibilul pentru a evita un nou lockdown naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.