Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția rusă a descins în casa jurnalistei Marina Ovsiannikova: are un nou dosar penal

Marina Ovsiannikova

Comitetul de anchetă al Rusiei a deschis un dosar penal privind difuzarea dezinformării despre armata rusă împotriva jurnalistei Marina Ovsiannikova, informează avocatul ei Dmitri Zahvatov.

"A fost deschis un dosar penal împotriva Ovsiannikova din cadrul Comitetului de anchetă al Rusiei în temeiul articolului 207.3 din Codul penal al Federației Ruse ("Difuzarea publică a informațiilor false cu bună știință despre utilizarea forțelor armate ale Federației Ruse"). Acum este dusă pentru interogatoriu în clădirea principală a secției de pe Banda Tehnică", a spus avocatul, citat de TASS. Potrivit acestuia, înainte de aceasta, în apartamentul jurnalistei a fost efectuată o percheziție.

La jumătatea lunii martie, în timpul unei emisiuni de seară în direct la programul Vremya de la Channel One, Ovsyannikova a dat buzna în studio cu un afiș în care condamna războiul din Ucraina. În urma incidentului de pe Channel One, a fost deschisă o anchetă împotriva ei; rezultatul acesteia rămâne necunoscut.

Anterior, Tribunalul Ostankinskiy din Moscova a găsit-o pe Ovsyannikova vinovată în temeiul părții 2 a articolului 20.2 din Codul administrativ al Federației Ruse ("Organizarea sau desfășurarea unui eveniment public fără a anunța") și i-a aplicat o amendă de 30 de mii de ruble. Potrivit dosarului, amenda i-a fost aplicată nu pentru acțiunea televizată, ci pentru apelul video la participare la proteste neautorizate pe care îl făcuse anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.