Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia mongolă a confiscat 133 de marmote moarte care ar fi putut răspândi ciuma bubonică

www.historia.ro
pandemii ciuma

Poliţia mongolă a confiscat anul acesta în total 133 de marmote moarte, care ar fi putut răspândi ciuma bubonică, relatează marţi Xinhua care citează media locale şi Agenţia de Stat pentru Inspecţie Profesională (SPIA) potrivit Agerpres.

Marmotele au fost găsite în vehicule care se îndreptau spre capitala Ulan Bator, a indicat SPIA într-un comunicat.

''Anumite persoane au încercat să introducă ilegal marmote moarte în capitală. Autorităţile relevante din ţară, precum ofiţeri de poliţie şi inspectori, lucrează non-stop în toate punctele de control de la periferia oraşului pentru a preveni răspândirea ciumei bubonice", a precizat SPIA.

Cu toate că vânătoarea marmotelor este ilegală în Mongolia, mulţi mongoli consideră aceste rozătoare o delicatesă şi ignoră legea.

De la începutul acestui an, optsprezece cazuri suspecte de ciumă bubonică au fost raportate pe teritoriul Mongoliei, dintre care cinci au fost confirmate prin analize de laborator.

Trei dintre cele cinci persoane infectate cu ciumă bubonică au decedat.

Cel mai recent caz este cel al unui bărbat de 38 de ani care a murit luni din cauza ciumei în districtul Tosontsengel din provincia Zavkhan, situată în vestul Mongoliei.

Potrivit Centrului Naţional pentru Boli Zoonotice, şaptesprezece dintre cele douăzeci şi una de provincii mongole sunt în prezent expuse riscului de ciumă bubonică.

Ciuma bubonică este o boală bacteriană ce poate fi răspândită de puricii care trăiesc pe rozătoare sălbatice, cum ar fi marmota, şi poate ucide un om adult în mai puţin de 24 de ore dacă acesta nu este tratat la timp, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.