Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia naţională din Ucraina: Peste 52.600 de dosare penale deschise pentru infracţiuni ruseşti

glsa.ro
politia ucraina

De la începutul războiului pe scară largă, poliţia naţională a deschis 52 613 proceduri penale pentru a investiga crimele comise de ruşi şi de complicii lor în Ucraina, transmite agenţia Ukrinform, citată de news.ro.

Acest lucru se spune într-un raport emis de serviciul de presă al Poliţiei Naţionale, potrivit Ukrinform. "De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, anchetatorii Poliţiei Naţionale au iniţiat 52.613 anchete privind crimele comise de către membrii serviciului forţelor armate ale Federaţiei Ruse şi complicii lor în Ucraina", se arată în raport.

În special, 41 039 de cazuri au fost deschise în temeiul art. 438 din Codul penal al Ucrainei (Încălcarea legilor şi obiceiurilor de război), 9.162- art. 110 (Împiedicarea integrităţii teritoriale şi inviolabilităţii Ucrainei), 2.224 - art. 111-1 (Activităţi de colaborare), 103 - Art. 111 (Înaltă trădare), 37 - Art. 113 (Sabotaj), etc.

În plus, ofiţerii de poliţie au deschis 53 de proceduri penale privind fapte de violenţă sexuală comise de militari ruşi. După cum s-a raportat, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat la 23 decembrie că poliţia a deschis 50.858 de cazuri legate de infracţiuni ruseşti în Ucraina de la începutul războiului de amploare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.